OBRAZOVANJE Kao da žive u drugoj državi

Osnovci u Kreševu nisu čekali dva mjeseca na besplatne udžbenike, kao u ostalim školama

U drugim školama u SBK osnovci, i to prvi i drugi razredi, besplatne knjige od Ministarstva obrazovanja SBK čekali su dva mjeseca, a kada su ih konačno dobili, udžbenici nisu bili kompletirani

Z. Karić
31.10.2019 16:38

Neke škole čekale dva mjeseca na knjige

Foto: Ilustracija

U Osnovonoj školi "Dr. Boris Ćorić" u Kreševu učenici od prvog do petog razreda dobili su besplatne knjige, kao i učenici u socijalnoj potrebi od šestog do devetog razreda. Ovo možda ne bi bila nikakva vijest da je tako u cijelom Srednjobosanskom kantonu (SBK).

Naime, u drugim školama u SBK osnovci, i to prvi i drugi razredi, besplatne knjige od Ministarstva obrazovanja SBK čekali su dva mjeseca, a kada su ih konačno dobili, udžbenici nisu bili kompletirani.

Osnovci u Kreševu knjige su dobili zahvaljujući sredstvima koja je osigurala Općina Kreševo, a kako je kazao načelnik Kreševa Renato Pejak, ove godine imali su namjeru da svi osnovci, od prvog do devetog razreda, dobiju besplatne knjige. No, u toj namjeri nisu uspjeli, ali će svakako to pokušati naredne godine. Ova mala, ali vrijedna investicija koštala ih je 30.000 KM.

Komentari

NA VRH