SBK Iz Turističke zajednice najavili službeno otvorenje zimske sezone

"Šankanje" na Vlašiću okupit će nekoliko hiljada gostiju

Kantonalna vlada odobrila je na posljednjoj sjednici 15.000 KM kao pomoć Turističkoj zajednici

D. Pucar
07.12.2019 19:27

Otvorenje je planirano od 20. do 22. decembra

Foto: Arhiv

Službeno otvorenje zimske sezone, kako najavljuju iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona, zakazano je od 20. do 22. decembra.

Zabavni program

- U sklopu otvorenja održat će se i manifestacija “Šankanje”, a mi smo se nadali da će biti još privatnih inicijativa koje bismo uklopili u zabavni program koji će i ove godine privući dosta gostiju. “Šankanje” svake godine privuče nekoliko hiljada gostiju, koji ostvare desetak hiljada noćenja. Ove godine ćemo provesti i ceremoniju dodjele nagrada najboljima u turizmu - rekao je Miroslav Matošević, direktor TZSBK.

  • Matošević: Dodjela nagrada
    Matošević: Dodjela nagrada Foto: Arhiv

Vlada SBK odobrila je na posljednjoj sjednici 15.000 KM kao pomoć Turističkoj zajednici za otvorenje sezone i manifestaciju “Šankanje”, a prilikom glasanja suzdržana je bila kantonalna ministrica finansija Mirjana Plavčić, koja je naglasila kako je naziv te manifestacije podsjeća na šank, “a zna se šta se na šanku radi”.

U TZ kažu kako to nema previše veze sa šankom.

Dobar imidž

- Ovu manifestaciju prati ogroman broj medija iz države i regije, jer daje dobar imidž planini Vlašić - rekao je Matošević.

Termin otvorenja skijaških staza na Vlašiću ovisit će o vremenskim uvjetima. Najavljeno je da će cijene ski-passova ostati iste kao i protekle skijaške sezone.

Komentari

NA VRH