JAJCE

Uz pjesmu i igru ispratili staru godinu

Priznanja uručena najstarijim članovima Hidajeti Jusufović, Salihu Karamustafiću i Peji Čavaru

Dobra zabava nije izoostala. E. Crnkić

Piše: E. Crnkić

16.12.2019

U prostorijama Udruženja penzionera Jajce održana je svečanost povodom ispraćaja stare godine. Druženju je prisustvovalo više od 180 članova koji su uživali u odličnoj atmosferi. Dugo se igralo i plesalo uz gitaru i neizostavnu pjesmu.

Ovo udruženje je jedno od najaktivnijih i najuspješnijih u Jajcu, gdje se zajedništvom, slogom i iscrpnim radom postižu sjajni rezultati.

Glavni „krivac“ za to je predsjednica Hedviga Kajić, koja nije krila oduševljenje, a besprijekorna organizacija ispraćaja stare godine sigurno je samo jedan od razloga za to.

Nakratko pobjegli od svakodnevice. E. Crnkić

- Već sedmu godinu tradicionalno organiziramo proslavu novogodišnjih praznika sa svojim članovima. U veoma dobroj atmosferi pobjegli smo od naše svakodnevice i brojnih problema s kojima se susreće ova populacija. Veliku zahvalnost dugujemo sponzorima, ali i saradnicama - rekla je Kajić.

Najstarijim članovima udruženja Hidajeti Jusufović, Salihu Karamustafiću i Peji Čavaru dodijeljena u posebna priznanja iako su u devetoj deceniji, vrlo rado su zaplesali i zapjevali s ostalim članovima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.