BUGOJNO

Najveća gužva u gastro kutku

Učestvuje više od 50 izlagača iz cijele BiH

Svi su željeli probati tradicionalne bosanske specijalitete. A. Mandžić

Piše: Az. M.

18.12.2019

U Bugojnu je danas počeo Osmi sajam obrta, poduzetništva i turizma Srednjobosanskog kantona. Trajat će do 20. decembra, a učestvuje više od 50 izlagača iz cijele BiH.

- Želimo da vam se predstavimo u punom sjaju. Namjeravamo da pokažemo čime raspolažemo, da smo organizirani i da možemo bolje i više – rekao je ispred organizatora sekretar Općeg udruženja obrtnika i poslodavaca Donji Vakuf Ibrahim Ajanović.

Zainteresirani će tokom tri dana moći pogledati i pronaći nešto za sebe iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, predmete iz kućne radinosti i zanatske djelatnosti te ishrane, starih zanata...

- Bogatstvo je imati sajam u našem kantonu i sretan sam što se, nakon sedam godina održavanja u Donjem Vakufu, preselio u Bugojno. Također, možemo biti zadovoljni onim što su naši privrednici izložili – rekao je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, koji je ovu manifestaciju proglasio otvorenom.

U posebnom gastro kutku organizirana je izložba tradicionalne bosanske hrane. Ovo je danas bio i najposjećeniji prostor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.