NOVI TRAVNIK

Vlada kupuje zgradu policije za 220.000 KM

Cijena kvadrata bila oko 400 KM, a skinuta je u pregovaračkom procesu, kazao Feliks Vidović

Novi Travnik. D. P.

Piše: D. P. / Avaz.ba

30.12.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK nastavlja s investicijama u opremu policije, pa je Kantonalna vlada na današnjoj sjednici u Travniku usvojila odluku o kupovini zgrade, čime je riješena dugogodišnja trakavica te novotravnička policija nakon 50 godina prestaje biti – podstanar. 


Feliks Vidović. D. P.

Početna cijena

Kako je kazao resorni kantonalni ministar Feliks Vidović, za zgradu je izdvojeno 220.000 KM, što je znatno manje od početne cijene.

- Cijena kvadrata bila je oko 400 KM, a cijena je skinuta u pregovaračkom procesu. Sad možemo ići u ulaganja i poboljšanja uvjeta rada policije, a plus je i velika parcela na kojoj možemo napraviti parking i druge sadržaje potrebne službi - rekao je Vidović.  

Druga faza je otkup manjeg dijela zgrade koji je u vlasništvu Općine Novi Travnik.  

- Imamo još lokacija koje MUP koristi, a kojima nije vlasnik, prvenstveno mislim na dislocirane CIPS lokacije. Nadam se da ćemo do kraja mandata sve riješiti - kazao je Vidović.


Sudska odluka

Zgrada u kojoj se više od 50 godina nalazi policija privatizirana je od firme „BNT poslovni sustav“, odnosno sudskom odlukom u sporu s firmom „BNT Holding'' d.o.o pripalo im je pravo na tu nekretninu.

Većinski vlasnik preduzeća „BNT poslovni sustav“ je Željko Radoš, inače direktor Kantonalne agencije za privatizaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.