BUGOJNO

Uz „ART školicu“ do više znanja

Nastava je trajala 18 dana i provodila se kroz sedam nastavnih predmeta

Polaznici s predavačima. A. Mandžić

Piše: Az. M.

13.2.2020

U Omladinskom centru Bugojno okončan je projekt pod nazivom „ART školica“. Polaznici su bili učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole. Nastava je trajala 18 dana i provodila se kroz sedam nastavnih predmeta, a učenici su imali pravo da izaberu najmanje tri, ili više.

- Kroz predmet Zabavni engleski djeca su učila elementarna znanja iz vokabulara, gramatike i pravopisa. Uz Zabavnu matematiku imali su priliku utvrditi savladana znanja po programu rada u školama, ali i nadograditi se višim nivoima iz različitih oblasti – kaže rukovodilac OC Adis Čaušević.

Učili su i valcer i ča-ča-ča, ali i slobodnije, laganije varijante modernih plesova. Iz predmeta Gluma polaznici su imali priliku savladati elementarne pozorišne tehnike, dikciju i dinamiku, lutkarstvo i dramatizaciju.

Predavači „ART školice“ bili su: Amar Velagić, Danijela Ivoš, Omer Jusufspahić, Aida Ždralović, Fikreta Tiro, Semira Švraka, Eldar Dadić, Imman Šupić, Amila Rustenpašić, Mahira Herić, Edin Manjušak, Ahira Mešić i Sajra Talargić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.