NA LICU MJESTA Koronavirus ne sprječava realizaciju kapitalnih projekata

Jajce: Život ne smije stati

Načelnik općine ističe da je njegova želja da oni koji mogu raditi i dalje rade, da zarade plaću i na taj način da dodatno ojačaju privredu

E. Crnkić / Avaz.ba
19.04.2020 22:02

Počela rekonstrukcija glavne ulice

Foto: E. Crnkić

U većini bh. gradova se osjeća ekonomska kriza zbog koronavirusa, a Općina Jajce poduzela je niz mjera kako bi se ublažile njene posljedice. Osim finansijske pomoći privrednicima, načelnik Edin Hozan ističe da će se nastaviti s realizacijom planiranih projekata.

Minimalna plaća

- Sasvim sigurno uposlenici neće biti u prilici dobiti svoje plaće, odnosno njihovi poslodavci neće biti u mogućnosti da im isplate. Mi ćemo se pobrinuti da našim sugrađanima omogućimo makar minimalnu plaću i vrlo brzo ću Općinskom vijeću predložiti odrađene mjere, među kojima će biti i ovaj prijedlog finansijske pomoći - kazao je Hozan. 

  • Hozan: Podrška za  privrednike
    Hozan: Podrška za privrednike Foto: E. Crnkić

U narednim danima bit će raspisani i novi javni pozivi, a sve s ciljem da „život ne prestane“.

Ističe da je njegova želja da oni koji mogu raditi i dalje rade, da zarade plaću i na taj način dodatno ojačaju privredu.

Bitan sektor

- Nećemo zaustaviti sve infrastrukturne projekte i investicije, s obzirom na to da je i to pomoć privredi, odnosno građevinskom sektoru, koji nam je veoma bitan - ističe Hozan. 

Jedan od najznačajnijih kapitalnih projekata ove godine je rekonstrukcija ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića u centru grada. Osim toga, potpisani su ugovori o redovnom održavanju i sanaciji lokalnih puteva.

Uređenje pješačke staze

Turizam je najvažnija privredna grana općine Jajce, a pri kraju je uređenje pješačke staze na Malom Plivskom jezeru. 

  • Radovi na Malom Plivskom jezeru
    Radovi na Malom Plivskom jezeru Foto: E. Crnkić

- Radi se o jednom značajnom projektu koji smo ove godine planirali nastaviti vlastitim sredstvima. Ovaj dosadašnji dio finansiran je sredstvima Agencije za vode, ali ne želeći da projekt stane, mi smo planirali naša vlastita sredstva i vjerujem da ćemo smoći snage da to učinimo, bez obzira na to što ćemo morati izvršiti rebalans budžeta – naglasio je Hozan.

Komentari

NA VRH