OBRAZOVANJE Potvrdio resorni ministar SBK Bojan Domić

Učenici će online završiti školsku godinu

Maturanti će završne radove poslati putem e-maila, dok će obrana radova biti u školama

Avaz.ba

Ostavili mogućnost online ocjenjivanja

Foto: Ilustracija


Povratka djece u učionice, u ovoj školskoj godini, najvjerojatnije neće biti, osim za maturante koji će dio završnih ispita polagati online, a dio u školama, potvrdio je ministar obrazovanja Srednjobosanskog kantona Bojan Domić.

- Uz stare ocjene, u instrukciji smo naveli da ostavljamo mogućnost online ocjenjivanja, koje se, naravno, malo drugačije vrednuje nego uobičajeno - rekao je Domić. 

Govoreći o maturantima, istakao je da će oni završne radove poslati putem e-maila, dok će obrana radova biti u školama, sukladno propisanim mjerama zaštite.

  • Ostavili mogućnost online ocjenjivanja

    Ostavili mogućnost online ocjenjivanja

    Foto: Ilustracija


- Kad su u pitanju njihovi pisani završni ispiti odlučili smo da to, ipak, bude u školama, naravno, uz propisanu distancu, dok će usmeni ispiti biti polagani online. Naravno, tamo gdje za to ima uvjeta, a tamo gdje nema ostavlja se mogućnost da to bude u školama. Također, za svu djecu koja, iz bilo kojeg razloga, ne mogu pristupiti pismenom ispitu, ostavlja se mogućnost da se nađe srednja ocjena iz prethodnih ocjena - naglasio je Domić.

Dodao je da će preuzimanje svjedožbi biti organizirano sukladno postojećim mjerama zaštite.

- Upis u srednje škole, bit će definiran slično kao za prvašiće, dakle uz evidentiranje putem e-maila. Sve ono što se može odložiti bit će odloženo i u većini škola neće biti potrebe da djeca dolaze do srpnja ili kolovoza - naglasio je on.

Domić je kazao da se, zbog rada na dokumentaciji, nastavnici vraćaju u škole u SBK.

Više o temi Srednjobosanski kanton

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na