BOSANSKA GRADIŠKA

Dobili ključeve novih stanova

U izgradnju uloženo 1,2 miliona maraka

Zgrada se nalazi u MZ Senjak. B. Grgić

Piše: B. G. / Avaz.ba

13.5.2020

Ključeve tek završenih stanova u Bosanskoj Gradišci dobile su 32 porodice raseljenih osoba i izbjeglica, korisnici kolektivnog i alternativnog smještaja.

Mile Vujašinović je nakon ratnih dešavanja u Hrvatskoj i napuštanja kuće u selu Tisovac kod Pakraca promijenio čak šest puta adresu stanovanja. Gotovo tri pune decenije je podstanar.

- Još ne mogu vjerovati da smo dobili stan. Supruga, kćerka i ja smo u nevjerici. Imao sam sreće jer sam svaki put bio podstanar kod dobrih ljudi. Posebno sam zahvalan Halidu Sejkiću iz Orahove - rekao je Vujašinović.

Vujašinović: Ne mogu vjerovati. B. Grgić

Zgrada sa 32 stana se nalazi u MZ Senjak, a izgradnja je koštala 1,2 miliona KM. Identična zgrada na istoj lokaciji bit će useljiva narednog mjeseca, a još jedna zgrada sa 32 stana gradit će se u Novoj Topoli.

- Sa ove tri zgrade ćemo u potpunosti riješiti pitanje alternativnog i kolektivnog stanovanja u Bosanskoj Gradišci -  rekao je Marko Aćić, v. d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da će kroz ovaj projekt od ukupno 96 stanova otvoriti i kategoriju socijalnog stanovanja. Korisnici takvog vida usluge plaćat će mjesečno marku po kvadratnom metru stana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.