KISELJAK

Učenici i nastavnici obilježili Dan škole putem online komunikacije

Ove godine ga, nažalost, nismo u mogućnosti proslaviti kao što smo navikli, 30.maja svake godine, rekao direktor Bašić

Na Dan škole bez dječje graje. Avaz

Piše: Z.K. / Avaz.ba

30.5.2020

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Kiseljak 2“ Zabrđe, i pored toga što su van njenih zidina, uspjeli su svečano obilježiti Dan škole, koji se obilježava svakog 30. maja.

Prema riječima direktora škole Zijada Bašića, Dan škole je poseban dan u životu i radu svih onih koji borave u školi. To je dan kojim slavimo sve generacije koje su iz naše škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu, a svakako, misleći na budućnost, i one koji će tek postati dio naše zajednice – kako učenike, tako i nastavnike, ali i sve one koji za ovu školu marljivo rade.



- Ove godine ga, nažalost, nismo u mogućnosti proslaviti kao što smo navikli, 30.maja svake godine. Ipak, u znaku pozitivnog, dobre atmosfere, širom otvorenih vrata za sve koji su nam poželjeli doći i učestovati u svemu što smo pripremili, a u saradnji s našim vrijednim učenicima putem online komunikacije, Dan škole ipak smo obilježili – kazao je Bašić.

Direktor se, također, putem društvenih mreža obratio uposlenicima škole, roditeljima i učenicima.

- Danas sam jako tužan, a ujedno i sretan. Dan škole ne možemo obilježiti kako ste navikli, ali svi su se potrudili i unijeli puno detalja i ljubavi da pokažemo da nas ništa ne može spriječiti da proslavimo rođendan škole.  Žao mi je što nemamo priredbu, ali bitno je da nekako obilježimo taj dan i da se osjeti timski rad.  Dan škole na daljinu… Zvuči nezamislivo, ali opet, zajedno smo ga obilježili i ostvarili. Sretan Dan škole želi vam direktor Zijad Bašić - napisao je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.