U NOVOM TRAVNIKU

Otvoren najskuplji kružni tok u Srednjoj Bosni, uloženo 300.000 KM

Prvobitna vrijednost čitavog projekta bila je 130.000 maraka

Piše: D. Pucar / Avaz.ba

6.8.2020

Umjesto rugla sada novi kružni tok. D. Pucar

Uklanjanjem fizičkih prepreka jučer je u Novom Travniku, za razliku od cijene čitavog projekta, skromno otvoren novi kružni tok na ulazu u grad od strane Travnika.

Bilo je 30-ak okupljenih, uglavnom općinara, policije i novinara koji su prvi prošli kružnim tokom koji je građen pet mjeseci i na kojega je potrošeno oko 300.000 KM.

Duplo više

Prvobitna vrijednost čitavog projekta bila je 130.000 KM, da bi nakon nekog vremena bez saglasnosti Općinskog vijeća postala skoro duplo veća, 233.000 KM, a na kraju je zaokružena na oko 300.000 maraka. Slično kao i sa rokom gradnje, koji je pri potpisivanju ugovora bio 60 dana, pa je na kraju trajao 150 dana.

Toliko su uklanjane impromiviziranog kružnog toka i izgradnja novog koštale porezne obveznike Novog Travnika, a taj iznos čini jednu od najvećih investicija u gradu u poslijeratnom periodu.

Tabla za selo

Jedina pozitivna stvar u čitavoj priči je što će se građani napokon riješiti rugla i dobiti novi kružni tok. Pa kad su već toliko platili, neka imaju.

Posebna zanimljvost je tabla kojom su općinari vozačima označili izlaze za Bugojno, Travnik centar grada i - Pribiloviće. Tako su Pribilovići postali jedino novotravničko selo koje je dobilo i svoj izlaz na kružnom toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.