ZABRĐE

U OŠ "Kiseljak 2" učenici od prvog do devetog razreda sjeli u klupe

Svi učenici dobit će besplatno udžbenike

Piše: Z. K. / Avaz.ba

7.9.2020

Prvačići u klupama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na Srednjobosanskom kantonu (SBK) danas je zvanično počela nova školska 2020/2021. godina. Učenici i učenice su dočekani s radošću. Učenici od prvog do devetog razreda konačno su sjeli u školske klupe. Ovo nam je potvrdio direktor Osnovne škole "Kiseljak 2" Zabrđe, Zijad Bašić.

- Danas je najvažniji dan, ne samo za naše najmlađe, već i za nas, jer se školske zgrade ponovo osjete živim. Ozbiljno smo pristupili po uputama, kako bi naši prvačići imali najljepši prvi dan početka svog školovanja. Želimo puno sreće i uspjeha svima u narednom periodu, učenicima i roditeljima, puno naučenih lekcija i mnogo osmijeha, iako će biti skriveni maskama, oči će nam pokazati sve - kazao je Bašić.

Prvačićima, a i ostalim učenicima poručio je: "Ove godine osjećajte se sigurno u školi, voljeno i prihvaćeno, a znanje dolazi uz sve prethodno….

Prvi dan je protekao veselo za namlađe učenike koji su dobili ruksake s priborom i prigodne poklone.  Također, naveo je direktor Bašić, svi učenici od prvog do devetog razreda dobit će besplatno udžbenike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.