LIJEPA GESTA

Učenicima donirali 200 zaštitnih maski

Direktor škole se i ovim putem zahvaljuje svim prijateljima škole

Maske direktoru Zijadu Bašiću uručio Abdusamed Šljivar. Zijada Karić

Piše: Z. K. / Avaz.ba

11.9.2020

Osnovnu školu „Kiseljak 2“ Zabrđe ponovo krase dječija graja i veselje učenika, koji su, unatoč drugačijim uslovima u kojima pohađaju nastavu, sretni zbog povratka u  školske klupe. Kako nam je kazao direktor škole, Zijad Bašić, nastava je počela u ponedjeljak, 07. septembra uz poštovanje svih uputa i instrukcija nadležnog Ministarstva. 

- Ove godine je u našu školu u prvi razred upisano 16 prvačića, od toga 11 djevojčica i 5 dječaka. Prvačiči su dočekani na svečan način, uz prigodan doček na otvorenom, pri čemu su im uručeni ruksaci i školski pribor koje je obezbjedila Općina Hadžići – kazao je direktor Bašić.

Prigodnim poklonima prvačiće su, također, obradovali i kandidati za općinsko vijeće Općine Kiseljak, koji su izdvojili vlastita sredstva kako bi obradovali mališane. Direktor škole je kazao da mu je izuzetno drago da oni koji su nekada bili učenici ove škole, ne zaboravljaju svoju školu.

Tako je ovih dana školu posjetio Abdusamed Šljivar, koji je donirao 200 zaštitnih maski za potrebe škole. Direktor škole se i ovim putem zahvaljuje svim prijateljima škole koji doprinose stvaranju što boljih uslova u kojima se učenici školuju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.