KISELJAK

Vandalizam u Lepenici: Razvalili jedinu oglasnu ploču, građani zgroženi

Jedini normalan razlog bio bi da imaju namjeru pokloniti svom mjestu novu, modernu, oglasnu ploču u staklu, napisao jedan mještanin

Lepenica: Vandalizam šokirao građane. Facebook

Piše: Z. K. / Avaz.ba

22.9.2020

Dvojica muškaraca prije dvije noći su, iz za sada nepoznatih razloga, razvalili jedinu oglasnu ploču u centru Lepenice u općini Kiseljak. Prema riječima mještana Lepenice, koji su zgroženi ovim vandalizmom, nikome nikada nije smetala oglasna ploča, jedino mjesto na kojem su mogli saznati sve, od smrti komšije, prijatelja pa do prodaje kuća ili njiva. 

Oglasna ploča, kako navode, nije bila samo mjesto za lijepljenje smrtovnica i nekih drugih objava, nego i mjesto druženja komšija i drugih sugrađana. 

- Kako profesionalno razvaliti oglasnu ploču? Pokazali su nam to naši sumještani.  Nikome normalnom to ne bi palo napamet, ali eto, iz bijesa, zabave, pijanstva ili ko zna čega ploča više nije tu. Jedini normalan razlog bio bi da imaju namjeru pokloniti svom mjestu novu, modernu, oglasnu ploču u staklu, ali vjerujemo da to nije razlog uništavanja – napisao je mještanin lepenice na Facebook profilu. 

Slučaj nije prijavljen policiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.