PENZIONERI U BUGOJNU

Prvi put u posljednjih 15 godina drva dobili prije oktobra

Imamo obećanje direktora da ćemo i sljedeće godine imati prioritet, kazao je Buljina

Odluka Uprave ŠPD za pohvalu. D. Pucar

Piše: D. Pucar / Avaz.ba

28.9.2020

Čak 15 posljednjih godina bugojanski penzioneri, kažu, drva nisu dobivali na vrijeme, što je, tvrde, dolaskom novog menadžmenta u preduzeću ŠPD “Srednjobosanske šume ” itekako promijenjeno.

Tako Senad Buljina, predsjednik Saveza penzionera SBK, kaže kako su onima koji su imali prioritet u dostavi drva isporučena do 20. septembra.

- Vjerujte da su drva za penzionere najveći problem. Svi kažemo lako ćemo zimi otići kupiti brašno, ali drva ne možemo tako. Ovo je prvi put u posljednjih 15 godina da su svim penzionerima isporučena do ovog datuma, a imamo obećanje direktora da ćemo i sljedeće godine imati prioritet - kazao je Buljina.

Hajić: Osjetljive kategorije. Avaz

S njim se složio i Ismet Hadžibegović, predstavnik Udruženja penzionera općine Bugojno, koji je kazao kako je riječ o velikom pomaku.

- Penzionere boli kad na vrijeme ne dobiju drva, pa se ona ne osuše i nisu spremna za zimu - rekao je Hadžibegović.

Da je Uprava donijela odluku da će i sljedeće godine imati prioritet, potvrdio je Vildan Hajić, direktor ŠPD “Srednjobosanske šume ”.

- Donijeli smo odluku da će penzioneri i sljedeće godine imati prioritet. U posljednje četiri godine pokušavamo da pojačamo kontinuitet isporuke. Drago mi je da su penzioneri zadovoljni jer vodimo računa posebno o osjetljivim kategorijama, ne samo penzionerima nego i populaciji RVI i porodicama boraca - istakao je Hajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.