PROMOCIJA U BUGOJNU

Zbirka pjesama za najmlađe

Po nekoliko primjeraka poklonjeno vrtićima i školama

Fena
  • S promocije zbirke „Hajde da se igramo“

    S promocije zbirke „Hajde da se igramo“

    Foto: Fena


U Bugojnu je promovirana zbirka pjesama za djecu pod nazivom "Hajde da se igramo“ autorice Mevlide Ridžal. Radi se o knjizi koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole.

Djelo su posjetiocima promocije predstavile recenzentice, voditeljica NVO "Sunce“ Elmedina Šabić i nastavnica u Prvoj osnovnoj školi u tom gradu Mina Bajrić.

Istakle su da štampanje ove zbirke ima neprocjenjivu vrijednost za bh. dječije izdavaštvo, jer se trenutno mali broj književnika u našoj zemlji bavi pisanjem proze i poezije za djecu.

- Svaka pjesma u ovoj zbirci je jedna priča, najljepša iskra djetinjstva, oslikana lepršavim, lelujavim i toplim riječima iz kojih zrače humanost i ljubav - kazala je Šabić.

Prema riječima Bajrić, pjesme koje su ponuđene najmlađim čitaocima predstavljaju svojevrstan poziv djeci da uživaju u djetinjstvu, da se druže, igraju i uče onim istinskim vrijednostima u društvu koje nemaju svoj rok trajanja.

Po nekoliko primjeraka knjige "Hajde da se igramo“ autorica je ovom prilikom poklonila bugojanskim vrtićima i školama. U knjizi je 36 pjesama, a Ridžal najavljuje organiziranje poetskih susreta s najmlađim stanovnicima općine čim se za to stvore neophodni uvjeti.

NA VRH

Podijeli članak na