ZABRĐE

Učenici i nastavnici svečano obilježili dan rođenja poslanika Muhammeda, a. s.

Učenici su dobili simbolične poklone koji su sadržavali i podsticajne poruke, rekla direktorica Huseljić

Z. Karić

U Osnovnoj školi „Kiseljak 2“ Zabrđe danas je svečano obilježen dan rođenja poslanika Muhammeda, a. s., 12. rebiu'l-evvela. Učenici su, u saradnji sa nastavnicom vjeronauke Maidom Ganić, pod motom "SA VOLJENIM POSLANIKOM" podsjetili na ličnost Muhammeda, a. s., i njegove univerzalne vrijednosti.

- U nastojanju da ovaj datum ostane poseban u sjećanju svih naših učenika i da ga sa radošću obilježavaju, kolektiv škole je organizirao simboličnu podjelu poklona koji su sadržavali i podsticajne poruke. Te poruke su nas podsjetile na temeljne vrijednosti i osobine koje su krasile našeg Poslanika a. s., kao najboljeg učitelja i pedagoga svih vremena – kazala je direktorica škole Amra Huseljić.

Učenici su, dodala je direktorica Huseljić, naučili ili se podsjetili da je Muhammed, a. s., bio pošten, povjerljiv, discipliniran, častan, human, nasmijan, čist i pedantan, strpljiv, borac za ljudska prava te da takve osobine i kod sebe trebaju razvijati i njegovati.

Također je napomenula da nastave 29. oktobra, u četvrtak, neće biti, ali je dodala da već u petak, 30. oktobra, nastava se odvija po redovnom planu i programu.

Više o temi OŠ "Kiseljak 2"

LIJEPA GESTA
Učenicima donirali 200 zaštitnih maski
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na