KISELJAK

Dvije učionice i hodnik u OŠ „Kiseljak 2“ dobili novi pod

Stari i dotrajali podovi su predstavljali problem iz više razloga

Piše: Z. Karić

11.11.2020

Stari pod - Avaz
Dnevni avaz
Novi pod - Avaz
Novi pod - Avaz
Dnevni avaz

Završena je rekonstrukcija podova u dvije učionice i hodniku u Osnovnoj školi „Kiseljak 2“ Zabrđe. Prema riječima direktorice škole Amre Huseljić, stari i dotrajali podovi su predstavljali problem iz više razloga.

- Prvenstveno, otežano je bilo izvođenje nastave jer su učenici bili u opasnosti od povreda. Usljed odvajanja preostalih vinas-pločica, dolazilo je do zapinjanja, klizanja itd. Također, problem je postojao i sa higijenskog aspekta jer je bilo izuzetno teško održavati i očistiti takve podove. Zbog svega navedenog, rekonstrukcija podova je bila neophodna i naš najveći prioritet kada je u pitanju unutrašnje uređenje škole – kazala je Huseljić.

Dodala je kako je Šukrija Melezović, vlasnik uspješne firme Grakop iz Kiseljaka, u dogovoru sa direktoricom škole, obišao prostorije i sam se uvjerio u loše stanje kada su u pitanju ove dvije učionice i hodnik te i sam konstatirao da je neophodno što prije početi sa radovima.

- Stavljajući na raspolaganje svoj radni kadar, radna sredstva i mašine te obezbjedivši kompletan materijal, pokazao je, još jednom, da je veliki prijatelj naše škole. Ovim putem mu se zahvaljujemo u ime školske uprave, kolektiva, ali i naših roditelja i učenika, jer sve ovo i činimo kako bismo našim učenicima stvorili što bolje uslove za rad – istakla je Huseljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.