KISELJAK

Najbolji literarni rad o Bosni napisali učenici Emma Puščulović, Abdullah Smajlović i Nejla Mujić

Na konkurs se sa svojim radovima javilo više od 60 učenika

Z. Karić

Abdullah Smajlović prima nagradu

Foto: Avaz


U želji da obilježi Dan državnosti Bosne i Hercegovine i sjećanje na dan kada su potvrđene njene historijske granice, koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” općinski odbor Kiseljak raspisala je konkurs za literarne radove za učenike osnovnih škola na temu “Bosna, to je jedna dobra zemlja.”

Na konkurs se sa svojim radovima javilo više od 60 učenika. Komisija, koju su činili profesorica bosanskog jezika i književnosti Almira Dahija, profesorice razredne nastave Dina Čohadžić i Emira Jahić-Murtić te književnik Nedjad Topalović, je imala težak zadatak izabrati tri najbolja rada. Na kraju s malom prednošću u odnosu da ostale radove za najbolja tri rada proglasili su radove:

1. Emma Puščulović (OŠ “Kiseljak 1”)

2. Abdullah Smajlović (OŠ “Kiseljak 2”)

3. Nejla Mujić (OŠ “Kiseljak 1”)

Nagrade najuspješnijim učenicima uručili su članovi Upravnog odbora BZK “Preporod” Adisa Čeho, Nedjad Topalović i Izudin Dahija. BZK “Preporod” općinski odbor Kiseljak zahvaljuje se Upravama osnovnih škola “Kiseljak 1” i “Kiseljak 2” na čelu sa profesorom Nerminom Merhemićem i profesoricom Amrom Huseljić na animiranju i podsticanju velikog broja učenika da pošalju radove na ovaj konkurs.

Kako su naveli članovi komisije bilo je zadovljstvo čitati dječije radove koji su svi od prvog do posljednjeg bili ispisani u afirmativnom i patriotskom tonu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na