BUGOJNO

Okončan teatarski festival "Fedra": Banjalučanima prvo mjesto

Domaćinima pripale tri nagrade

Piše: A. M.

22.7.2021

Najuspješniji učesnici ovogodišnjeg festivala. AVAZ

U Bugojnu je završen 49. teatarski festival BiH „Fedra 2021“, na kojem se predstavilo sedam amaterskih pozorišta iz Bosne i Hercegovine.

Najbolja predstava u cjelini je „Mali Agaton“ Pozorišta mladih Banja Luka, dok je Milan Bogdanović dobio nagradu za najbolju režiju. Ova predstava ima i najboljeg mladog glumca na ovom festivalu. To je Ivan Petrušinski.

Predstava „Siromašni Romeo“ Pozorišta Male stvari i Gradskog pozorišta Trebinje dobila je nagradu publike, a Trebinjci su odnijeli i nekoliko pojedinačnih nagrada za ovu predstavu. Milana Ninković je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a David Popadić za mušku, dok je Milica Salata najbolja mlada glumica. „Siromašni Romeo“ je dobio nagradu i za najbolju kolektivnu glumačku igru.

Domaćin teatarskog festivala „Fedra“ dobio je tri nagrade za predstavu „Kerovi“: Senad Milanović za najbolju adaptaciju, Jasmin Jusić za najbolju mušku epizodnu ulogu i Amel Ugarak za najbolji kostim.

Dodijeljene su i tri diplome - Irfanu Kasumoviću, Gradskom pozorištu Živinice, Teatru Fedra i Željku Miloševiću. U čast nagrađenih, odigrana je predstava Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo „Bog pokolja2.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.