BUGOJNO

Obnova pet objekata za povratnike

Osigurana sredstva za realizaciju projekta

Pomoć za raseljene porodice. AVAZ

Piše: A. Mandžić

22.8.2021

U Bugojnu bi uskoro trebala početi realizacija projekta sanacije pet stambenih jedinica povratnika po sistemu “ključ u ruke”.

Radi se o objektima u bugojanskim naseljima Čipuljić, Zlavast, Zanesovići, Bristovi i Odžak. Nedavno je potpisan i službeni zapisnik o uvođenju izvođača radova i nadzornog organa u posao.

Potpisivanju zapisnika prisustvovali su predstavnik Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Elfrid Lendo, predstavnik izvođača radova „Univerzal“ d.o.o. Gornji Vakuf/Uskoplje Ahmed Hadžiabdić i predstavnici Općine Bugojno Abduselam Kico i Nedim Balihodžić.

- Riječ je o raseljenim porodicama koje čitav poslijeratni period očekuju i traže da im se obnove njihovi objekti radi stvaranja uvjeta za povratak u njihove prijeratno mjesto prebivališta. Za pet porodica s područja općine Bugojno osigurana su sredstva za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata - kaže koordinator projekta uime Općine Bugojno Nedim Balihodžić.

Implementacijom državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa (RSG), koji podržava Vlada Federacije BiH, predviđena je izgradnja stambenih jedinica za 81 povratničku porodicu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.