BUGOJNO

Rustempašić predstavio "Čula", izložbu o genocidu u Srebrenici

Želja mi je da u budućnosti nastavim raditi na obilježavanju i drugih mjesta stradanja tokom agresije na BiH

Az. M.
  • Djela od kamenja i drugog materijala

    Djela od kamenja i drugog materijala

    Foto: A. MANDŽIĆ


Izložbu “Čula” autora Irfana Rustempašića, profesora geografije iz Sarajeva, Bugojanci su mogli pogledati tokom dva dana na gradskom trgu u ulici Zlatnih ljiljana.

Sjećanje na žrtve

Autor, čije je porijeklo iz Bugojna, svojim djelima tematizira genocid u Srebrenici. Izložba je realizirana u okviru programa „Bugojansko kulturno ljeto“ JU KSC Bugojno.

Rustempašić je posljednju godinu svoga rada posvetio djelima koja tretiraju temu genocida u Srebrenici te je na nesvakidašnji način istakao važnost te teme, a s ciljem očuvanja sjećanja na nevine žrtve. Djela su izrađena od kamenja i drugih materijala.

Pozitivne kritike javnosti na njegovo stvaralaštvo opredijelilo ga je da se intenzivnije počne baviti djelima ove vrste.

- Ovo je moj hobi. Krenuo sam s izradom suvenira od drveta i javila se potreba za kamenčićima, a onda sam došao na ideju da se mogu praviti umjetničke slike od kamenja. Te prve slike nisu bile toliko lijepe, međutim, kako sam bio ustrajan u toj ideji i poslu, poslije je sve bilo bolje. Želja mi je da u budućnosti nastavim raditi na obilježavanju i drugih mjesta stradanja tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu - kaže Rustempašić.

  • Rustempašić: Pozitivne kritike

    Rustempašić: Pozitivne kritike

    Foto: A. MANDŽIĆ


Stvaralački opus

On je za naredni period najavio organiziranje većeg broja samostalnih izložbi, gdje će pokazati svoj stvaralački opus.

Više o temi Bugojno

BUGOJNO
Obnova pet objekata za povratnike

Više o:

Bugojno Izložba
NA VRH

Podijeli članak na