TUZLANSKI KANTON

Osnovna škola "Olovo" obilježila 106 godina postojanja

U prisustvu velikog broja zvanica

S.Mi.

26.5.2016

Sportskim takmičenjima, prigodnim programom i svečanom akademijom te presijecanjem vrpce na adaptiranoj fiskulturnoj sali Osnovna škola “Olovo” obilježila je 25.maj, Dan škole. Svečanosti su pored učenika, njihovih roditelja i nastavnika, prisustvovali i Općinski načelnik Đemal Memagić, ministar obrazovanja u Vladi ZDK-a Mensur Sinanović, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković te predstavnici brojnih organizacija, ustanova i udruženja.

O historijatu škole i trenutnim aktivnostima govorio je direktor Suad Halilović. Kako je između ostalog istaknuto u 106 godina postojanja, škola je bila i ostala mjesto gdje su brojne generacije učenika sticale svoja prva znanja.

dvorana

Svečano otvorena adaptirana sportska dvorana

Danas, pored centralne škole u Olovu u sastavu su i područne škole u Olovskim Lukama, Dugandžićima, Petrovićima, Kruševu i Musićima. Svi školski objekti su opremljeni savremenim učilima a uslovi za rad i učenje su na zavidnom nivou. Godišnjica škole bila je prilika da se podjele zahvalnice, nagrade i priznanja za nauspješnije. Tako je bilo i ovog puta.

Za svoj dogodišnji rad u ovoj školi a to je punih četrdeset godina priznanja i zahvalnicu dobila Sena Muminović, nastavnica Bosanskog jezika. Tarik Berkovac iz Olova je proglašen za učenika generacije.

ucenik5

Tarik Berkovac iz Olova proglašen je za učenika generacije

Najvrednijim i nauspješnijim učenicima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima uručene su pohvale i nagrade. Općinski načelnik Đemal Memagić poklonio je po knjigu za 30 najboljih učenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.