TUZLANSKI KANTON

Općinsko vijeće Kalesija: Smjena predsjedavajućeg i članova upravnih odbora

Promjena većine

F. S.

27.5.2016

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija ponovo je došlo do promjene vijećničke većine. Naime, SDA je sa Strankom za BiH, Narodnom strankom radom za boljitak, sa samostalnim vijećnicima Asimom Mehmedovićem, Seadom Selimovićem i Ramizom Baručićem, te Mehom Suljkanovićem, predstavnikom nacionalnih manjina, ponovo formirala većinu.

U "staro jato“ vratio se Meho Suljkanović, koji je jučer ujutro prijavio Policijskoj stanici da mu je prijećeno smrću zbog toga što se ponovo priklonio SDA.

Nakon što su osigurali tijesnu većinu od 14 vijećnika, izglasana je smjena Muhameda Alića (A-sda), predsjedavajućeg OV, i Kadire Suljanović (S BiH), zamjenice predsjedavajućeg. Za predsjedavajućeg je ponovo izabran Esad Čanić (SBiH), a za zamjenicu Hasiba Kurtić (SDA). Vijećnici su usvojili i odluku kojom se regulira da će predsjedavajući ponovo ovu funkciju obavljati kao profesionalac.

Smijenjeni su i članovi privremenih upravnih odbora javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Općina, koji su bili imenovani prije nešto više od mjesec. Umjesto njih, imenovani su novi članovi.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.