TUZLANSKI KANTON

LUKAVAC Na pijaci raznovrsna ponuda i pristupačne cijene

Od svega po malo, za svakog po nešto

E. MUJČIĆ

9.6.2016

Tokom pazarnog dana u Lukavcu se okupi i do 1.000 ljudi iz okolnih mjesta koji dolaze u potrazi za kvalitetnom robom po povoljnim cijenama. 

Admir Zahirović iz Srebrenika već 19 godina radi na pijaci. Sa svojim proizvodima, kaže, obilazi gotovo sve pijace na području TK. Kilogram paprika košta dvije, krastavaca marku, a paradajza marku i po. 

Mehmedalija Duraković iz Tuzle počeo je s prodajom tekstila na pijaci još po završetku srednje škole. Zarada je malo lošija u odnosu na posljednjih desetak godina, ali se ne žali. Na ovom štandu hlače se mogu kupiti za pet do 10 KM. 

Na dijelu pijace poznatijem kao buvljak ima svega i svačega. Admira Jahić redovno dolazi na ovu pijacu posljednjih sedam godina, a na svom štandu izložila je njemačku polovnu robu.  

- Cijene variraju u zavisnosti od artikla - marka, dvije, pet, osam... - navodi Jahić.

Prolazeći kroz ovaj dio pijace, sreli smo prodavače bijele tehnike, tepiha, ukrasa za svadbe, opreme za bicikla, šminke i bižuterije i još mnogo toga.

 

Cvjeta biznis

Među onima koji su izložili robu je i Kasim Jusić, koji se bavi uvozom i veleprodajom polovne njemačke odjeće i obuće. 

- Cijela BiH nabavlja robu od mene. Cijene se kreću od jedne do 15 KM po kilogramu, u zavisnosti od artikla. Imam oko 50 mušterija iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Biznis cvjeta - ističe Jusić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.