TUZLANSKI KANTON

SREBRENIK Mjesečne stipendije od 100 dolara

Za 100 djece bez roditelja iz sjeverne Bosne

O. M.

11.6.2016

U Srebreniku je održana svečana ceremonija dodjele 100 BBI stipendija za djecu bez roditelja s područja sjeverne Bosne iz Fonda „Šeik Saleh Kamel“. 

Svečanosti su prisustvovali premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić, načelnik općine Nihad Omerović, predstavnici BBI banke, Asocijacije „Fatma“ i Islamske zajednice u BiH. 

Ugovore je potpisalo 100 djece bez jednog ili oba roditelja, koji će dobiti mjesečne stipendije u iznosu od 100 američkih dolara, odnosno 1.200 godišnje.

Među dobitnicima stipendija je i Nermina Ramić, odlična učenica Srednje ekonomske škole iz Kalesije, koja planira upisati Ekonomski fakultet.

nermina-ramic

Ramić: Pomoć i stimulans

- Ova stipendija ne predstavlja samo finansijsku pomoć već je istovremeno stimulans da budemo odlični studenti i još bolji ljudi - istakla je Ramić.

Već petu godinu iz Fonda „Šeik Saleh Kamel“ za 500 djece iz BiH, učenika i studenata bez jednog ili oba roditelja, godišnje bude isplaćeno 600.000 američkih dolara. Preostalih 400 stipendija bit će sukcesivno dodijeljeno i za ostale četiri regije u BiH.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.