TUZLANSKI KANTON

U organizaciji MC "Lutalice", danas počeli 9. Moto susreti "Vis-2916"

Učestvuju bajkeri iz BiH i nekoliko evrospkih zemalja

Autor:H. ČALIĆ

11.6.2016

Moto-klub „Lutalice“ iz Gračanice večeras su po deveti put organizatori su tradicionalne motorijade na izletničkom naselju Vis, osam kilometara sjeverno od Gračanice. Do ove planine stigao je asvaltni put, izgrađen i asvaltiran Sportski centar, pa se bajkeri druže izvan naselja u prirodnom okruženju i nikome ne smetaju.

Prema riječima predsjednik MC „Lutalice“ Rasima- Raskija Zahirovića, na 9.motorijadu „Vis-2016“ stigli su bajkeri iz: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Švajcarske, Njemačke, Austrije i skoro svi moto klubovi iz BiH, od Bihaća, Cazina, Goražda, Bijeljine, Banja Luke.

motori-parkirani-uziva-se-u-druzenju

Iz Kotor Varoši na motorijadu na Visu stigao je i 44-godišnji Darko Kurteć. Motocikl vozi bez noge i bez ruke. Ima više ljubavi, ali mu je motocikl glavna. Sa jednom rukom uspješno popravlja motocikle. Hasan Huskić, član IO MC „Lutalice“ uručio mu je zahvalnicu.

Iz Slavonskog Broda došla je osmočlana družina sa najboljim motociklima, a izdvaja se „BMV“ predsjednika kluba Brune Majcena.

Na ovoj motorijadi nema uobičajenog defilea, niti jurnjave, ovdje se dolazi da se vozi i na Visu uživa. Uživa se i u lovačkom grahu kojeg je pripremio Haris Kadić iz Gračanice.

Motocikliste će večeras zabavljati „Ful Haus“ i „Sjenke“. Samo da ne bude kiše.

zahirovic-prvi-s-lijeva-predsjednik-mc-lutalice

zahvalnica-za-kurteca-iz-kotor-varosi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.