TUZLANSKI KANTON

GRADAČAC Pušten u rad funkcionalniji Biro za zapošljavanje

U okviru projekta za zapošljavanje YEP

Suad Krajnović

13.7.2016

Renovirani i obnovljeni Biro za zapošljavanje u Gradačcu danas je svečano pušten u rad. Za to je najzaslužnija donacija Vlade Švicarske koja je u sklopu projekta za zapošljavanje YEP predvidjela još šest općina, u kojima će se biroi napraviti funkcionalnijim.

U sklopu renoviranja težilo se da se naprave šalter sale koje će učiniti biroe puno funkcionalnijim i omogućiti brži rad sa strankama i izjegavanje onih gužvi i redova koji su svakodnevno prisutni na biroima. Povećan je i broj radnika na šalterima, a u sklopu evropskih standarda svi uposlenici su poslati na šestodnevnu obuku i dobili su certifikate za stručnost na tim radnim mjestima.

dsc05043

Ovom svečanom činu prisustvovao je i veliki broj uglednika sa TK, sa premijerom Gutićem na čelu, kao i predstavnik švicarske ambasade u BiH. Svi su u svojim obraćanjima istakli da evropski put od nas traži regulisanje mnogih administrativnih problema, njihovo rješavanje u što kraćem roku a ovakvi savremeni biroi za zapošljavanje, kao i obučen kadar su pravi primjeri kako prevazići dosadašnje neučinkovitosti i okrenuti se ka pravoj pomoći pri zapošljavanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.