TUZLANSKI KANTON

GRAČANICA Fenjeri otišli u historiju, zasijale desetine "led" sijalica

Nakon desetina godina mraka, centar grada u predizborno vrijeme osvijetljen

H. ČALIĆ

1.9.2016

Da nije izborna goodina, kada su se mnogi "začešljali" za načelnikovu fotelju, ali i za 30 primamljivih vijećnićkih paušala u OV-u, Gračanlije bi nastavile živjeti u mraku, posebno oni u "srcu grada".

Naime, centralni park, glavna ulica "Alije Izetbgeovića" i nekoliko manjih uličica, zbog loše javne rasvjete ili nikakvog osvjetljenja, desetinama godina bili su skoro, pa u mraku. Na sreću, najstrožiji centar Gračanice zasijao je punim sjajem.postavljene-stedljive-led-sijalice

Postavljene "led" štedljive sijalice

Izuzetno lijepi i dugovječni gusani stubovi na kojima su u mat-staklu bile nejake sijalice, uzrok mraka u glavnoj ulici, su uklonjeni. Umjesto njih su postavljeni stubovi izrađeni od običnog lima, visoki, i ne baš tako primamljivi za oko. Ovo je mišljenje Gračanlija, ali i struke.

- Ranije stubove je trebalo ostaviti, a na njih postaviti "led" štedljive sijalice, pa bi bilo em korisno, em lijepo za oko u starom dijelu Gračanice  - smatraju građani.

- Led sijalice su postavljene i u centralnom parku, kroz koga se noću  nije smjelo proći, osvijetljene su i neke od manjih ulica u centru grada, koje su bile mrkli mrak. Za osvjetljenje centra grada iz budžeta će otići više od dvije stotine hiljada maraka, ali neka je, mraka je Gračanlijama bilo dosta i previše - kaže stariji Gračanlija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.