TUZLANSKI KANTON

TUZLA Cijena ista, studente dočekuju renovirane prostorije i novi jelovnik

U studentskim domovima ima 420 mjesta na raspolaganju

M. MUHAMEDBEGOVIĆ

2.9.2016

U tri studentska doma Studentskog centra (SC) Univerziteta u Tuzli ove godine bit će mjesta za 420 studenata. Konkurs za prijem studenata raspisan je 29. avgusta i trajat će do 9. septembra, a jedna od najvažnijih informacija za sve studente jeste da će cijena smještaja i ove godine ostati na nivou prošlogodišnje i iznosit će 91 marku. 

 Zamijenjen krov 

Naša ekipa bila je ovih dana u posjeti Studentskom centru i u razgovoru s direktorom SC Huseinom Matovićem saznali smo da je i ove godine u planu dosta novih projekata koji će poboljšati kvalitet stanovanja u studentskim domovima. 

Nakon prošlogodišnjeg renoviranja sjevernog dijela Paviljona I Doma na Slatini, ove godine u planu je renoviranje i južne strane, koja će do okončanja radova biti van funkcije. 

- Uz puno napora i truda uradili smo dosta toga. Prvo smo zamijenili krov na cjelokupnoj zgradi, a zatim na sjevernoj strani uradili potpunu rekonstrukciju mokrih čvorova. Usto smo postavili i novu plastičnu stolariju. Namjera nam je da sve to uradimo i na južnoj strani. Tender za vanjsku fasadu na ovom objektu je prošao i, ukoliko ne bude žalbi i prigovora, već ove jeseni počet će radovi na rekonstrukciji fasade - pojašnjava Matović.

Dobar pravac

Zahvaljujući angažmanu direktora Matovića, Uprave SC i Univerziteta, osim planiranih projekata, u toku su radovi na poboljšanju uvjeta u studentskoj menzi. Novost je da će i studentski meni od Nove godine biti bogatiji za nekoliko novih jela. 

- Drago mi je da menadžment Univerziteta ima sluha za nas. Zbog toga sve ide po planu i mi u SC smo zadovoljni, ipak težimo ka boljem. Ima još dosta toga što bismo u narednom periodu trebali uraditi, a za sada sve ide u dobrom pravcu - optimističan je Matović. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.