TUZLANSKI KANTON

DOBOJ ISTOK Završena 6. Smotra sevdaha i folklora u Maloj Brijesnici

Nastupilo 10 kulturno-umjetničkih društava

H. ČALIĆ

3.9.2016

U organizaciji KUD "Osman Alibašić" večeras je u Maloj Brijesnici u Doboj Istoku završena 6. tradicionalna Smotra folklora i sevdaha, na koj je učestvovalo deset kulturno-umjetničkih društava iz Tuzle, Brčkog, Prijedora, Lukavice, Usore, Petrova, Brke, Kotorskog, Stjepan Polja i domaćina KUD "Osman Alibašić". Igralo se i pjevalo.

bratic-sarcevic-i-petorivic

Bratić, Petrović i Šarčević

Među raspjevanim mladim ljudima našli smo i grupu izvornih pjesama iz KUD "Izvor" iz Usore, Antu Bratića, Marka Petrovića i Dragu Šarčevića.

- Petnaest godina smo zajedno. Sviramo na šargijama i violini, pjevamo izvorne pjesme na prelima, sijelima i zanabavama i naravno kada nastupa naše KUD "Izvor" - kažu raspjevani Usorljani.

Sedamdesetrogodišnji šargijaš Marko Petrović, penzioner sa 750 eura njemačke penzije, tužan je jer ga žena ostavila.

nezenja-marko-petorivc

Neženja Marko Petrović

- Mi smo vesela družina, pjevamo i sviramo, a poneka i plačemo. Dok moji drugari Anto i Drago pjevaju, meni se plače, napustila me žena. Nakon što sam se oženio po drugi put, ženi nije bila dovoljna ni njemačka penzija od 750 eura, bila nekoliko dana, pa utekla. Ovim putem pozivam vjernu damu da uživamo ima se u čemu - kazao je Marko iz Usore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.