TUZLANSKI KANTON

"Huligani iz gimnazije" oduševili mlade Tuzlake

Junaci mlađe generacije

Autor:Fena

24.9.2016

- Došli smo da se družimo s mladim Tuzlacima i da im damo priliku da nas vide u realnom svijetu, a ne samo preko YouTubea, gdje smo zahvaljujući zabavnim klipovima postali poznati i popularni - izjavio je za Fenu Adis Mušić, jedan od članova popularne grupe „Huligani iz gimnazije“, koji su današnji dan odlučili provesti u „gradu soli i uglja“.

Emerald Podbićanin, Dženan Muhamedović, Amer Kovačević i Adis Mušić dočekani su u Gradskom parku u Tuzli ovacijama stotinjak mladih razne dobi, koji su htjeli s njima napraviti selfie, fotografirati se ili jednostavno pozdraviti junake mlađe generacije.

Grupa je osnovana krajem 2013. godine i, kako kaže Mušić, htjeli su se jednostavno zabaviti pravljenjem šaljivih video priloga iz života srednjoškolaca i, općenito, mladih.

- Motiv je bila zezancija, a tek sada, kada vidimo koliko se mladih okuplja na našim susretima u raznim gradovima, shvatamo da je sve preraslo u nešto veoma ozbiljnije – navodi Mušić.

Iako su sada svi studenti, grupa „Huligani iz gimnazije“ i njihova produkcija HiGTV dostiže veliku popularnost. Klipovi poput „Gimnazijalci fataju cure“, „Tipovi učenika na testu – Part 1“ ili „Stvari koje NE smijete raditi na prvom izlasku“ dostižu milionsku posjećenost.

- Na društvenim mrežama imamo više od 155.000 fanova. Objavili smo do sada 75 videa koje je pregledalo oko 25 miliona posjetilaca – naveo je Mušić i dodao kako se grupa finansira prodajom majica, bedževa, videa i drugih rekvizita, a i skromnim sredstvima od reklama na YouTubeu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.