TUZLANSKI KANTON

Tuzla: Odred izviđača "Krin" bilježi porast broja najmlađih članova

Djeca se uče samostalnosti

M. Mu.

1.11.2016

Osnovan davne 1953. godine, Odred izviđača (OI) "Krin" Tuzla jedan je od najstarijih u našoj državi. Za 63 godine rada i djelovanja kroz njega su prošle generacije djece, učenika, studenata, koji su tu učili kako voljeti prirodu, životinje, ali i kako kroz šetnje i boravak u prirodi sklopiti nove ljubavi i prijateljstva.

"Krin" iz godine u godinu bilježi porast broja najmlađih članova, na što su, kako naglašavaju, u vremenu kada su djeca zaokupljena internetom, vrlo ponosi.

- U izviđačima djeca uče kako biti samostalna, snalažljiva, a prije svega kako biti dobri prijatelji. Zdravo okruženje i prijatna atmosfera samo mogu potaći djecu na kreativnost, učenje i razvijanje socijalnih i intelektualnih vještina - pojašnjava Fahrudin Murić, starješina Odreda.

clanovi-krin-izvidjaci

Na jednom od kampiranja

Kako kaže, "Krin" danas broji 60 članova, od kojih je 30 najmlađih „pčelica" i „poletaraca", zatim 10  mlađih izviđača i planinki i 20 starijih izviđača i planinki.

- S najmlađima svake subote održavamo radionice s izviđačkim temama kroz koje se provlači i kreativni rad. Često učestvujemo na sajmovima gdje prodajemo kreativne radove naših članova. Također, redovno obilježavamo državne praznike tradicionalnim šetnjama u prirodu i na taj način nastojimo podići svijest o važnosti zdravog života i boravka u prirodi - potcrtava Murić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.