TUZLANSKI KANTON

Tuzla: Organiziran javni doček Nove godine

Dobra zabava neće izostati

E. SKOKIĆ

23.12.2016

Udruženje samostalnih obrtnika i Grad Tuzla organizirat će na Trgu slobode javni doček Nove 2017. godine. S tim u vezi poduzete su pripreme na organizaciji događaja s ciljem da građani Tuzle, koji se odluče da „novo ljeto“ dočekaju na Trgu slobode, imaju što bolji ugođaj. 

Dječije radosti

- Planirali smo da 31. decembra naše aktivnosti započnemo s Dječijom novom godinom. Proslava počinje tačno u podne, a naše najmlađe sugrađane zabavljat će hor „Slavuj“, orkestar „Balsika“, Plesni klub „Sandoval“, hor Srednje muzičke škole Tuzla, dok će članovi Udruženja „Osmijeh za osmijeh“ izvesti prigodnu predstavu. Na kraju su predviđeni defile Moto Mrazeva i dodjela paketića - kaže Slađana Jovičić, sekretar u Udruženju samostalnih obrtnika Tuzla. 

Program u najluđoj noći na Trgu slobode započinje u 21 sat, a okupljene građane zabavljat će ''Full House bend'', ''Retro bend'', Tuzlanski tamburaši, Ekrem Hadžić, Muhamed Nalić i zvijezda večeri Amel Ćurić. 

- Očekujemo da svi oni naprave odličan ambijent. Organizacija javnog dočeka u skladu je s vremenom u kojem živimo i novcem koji imamo na raspolaganju. Smatram da ćemo imati primjeren javni doček - kaže Jovičić. 

Planiran vatromet

Ugostiteljski objekti na Trgu slobode i štandovi u okviru „Zimske čarolije“ prilagodit će svoju ponudu javnom dočeku Nove godine, a nakon što se i zvanično uđe u 2017. godinu, organizatori najavljuju vatromet. 

Preventivne mjere

- Poduzeli smo sve neophodne mjere da bi javni doček Nove godine protekao bez ikakvih problema, kao i prošlogodišnji, kada nije bilo pretjerane upotrebe pirotehničkih sredstava. Već smo angažirali određen broj zaštitara, a na Trgu slobode bit će službenici MUP-a TK i Profesionalne vatrogasne jedinice - naglašava Jovičić. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.