TUZLANSKI KANTON

"Bosnalijek" tuzlanskom Domu zdravlja donirao EKG aparate vrijedne 5.000 KM

Vrijedna donacija

M. Mu.

26.12.2016

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja "Mustafa Šehović" u Tuzli dobila je od sarajevskog "Bosnalijeka" vrlo vrijednu donaciju. Ova farmaceutska kompanija donirala je Domu zdravlja dva EKG aparata, namijenjena za rad na terenu, čija je vrijednost 5.000 KM.

Ovu donaciju u ime "Bosnalijeka" uručio je Nedim Pirić, istaknuvši da ta kompanija, osim proizvoda i plasmana lijekova, ima za cilj i pomaganje cjelokupnom društvu.

- Ovakve donacije su nam prioritetne, jer znamo da poboljšavamo uvjete rada u zdravstvenim ustanovama, a krajnji cilj je pružiti pacijentima što kvalitetniju zdravstvenu uslugu - kazao je Pirić. 

Kako je kazala dr. Lejla Kuluglija-Memišević, Hitna pomoć do sada je imala jedan transportni EKG, koji su koristila dva mobilna tima, pa će ova donacija uveliko olakšati rad te službe.

- Uređaji su oprema koja je prijeko potrebna za rad na terenu, posebno zbog kvaliteta s obzirom na to da se dosadašnji aparat, zbog česte upotrebe i obima posla, često kvario - istaknula je Kuluglija-Memišević. 

Kompaniji je zahvalio i dr. Suad Bijedić, direktor tuzlanskog Doma zdravlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.