TUZLANSKI KANTON

Terzić: Mi smo izvarani!

Okupljanje radnika TTU-a

E. Sk.

9.1.2017

Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) iz Tuzle jutros su se okupili na zboru na kojem je bilo riječi o aktivnostima nakon što su njihovo preduzeće za 6 miliona KM kupili Elektroprivreda BiH i Rudnik mrkog uglja Banovići.

img-0964

Na temeljima TTU-a izrast će novo preduzeće TTU Energetik, ali prije toga, tvrde radnici, njima se moraju isplatiti zaostale plaće i uvezati radni staž. Međutim, radnici namaju pravog odgovora kada će to biti urađeno, te je zbog te činjenice njihovo nezadovoljstvo svakim danom veće.

- Jutros nam nisu dali da uđemo u krug preduzeća. Uzeo sam ključeve od portira i dozvolio radnicima da uđu u jednu prostoriju kako bi se ugrijali. Zvao sam stečajnu upravnicu Alisu Bijedić, ali ona zbog bolesti nije mogla da dođe pred radnike. Neka dođu i neka nam objasne šta su uradili na planu rješavanja naših problema - kaže Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a.

Radnici tvrde kako im se ne smije zabranjivati ulazak u TTU, jer nisu dobili sudska rješenja o svom statusu.

img-0982

- Tražimo od Vlade TK da nam objasne šta će biti sa radnicima koji neće biti radno angažovani, od čega će oni živjeti. Fadil Novalić, premijer FBiH, mora znati da ovo nije njegova babovina i ne može on prodavati našu imovinu, a da se radnicima ne izmire dugovanja - navodi Terzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.