TUZLANSKI KANTON

Nakon polaganja zakletve i uručivanja znački, MUP TK dobio 60 policajaca

Svečanost povodom promocije novih kadeta u Lukavcu

E. MUJKIĆ

21.2.2017

Svečanim činom polaganja zakletve i uručivanjem znački na dužnost je stupilo 60 novih policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova TK, a koji su uspješno završili školovanje na Policijskoj akademiji FMUP-a u Sarajevu. 

Semir Delić iz Tuzle jedan je od onih koji su jučer položili svečanu zakletvu i stupili u službu. Kako je rekao, za njega je ovo velika odgovornost, ali i čast. 

- Ovo mi mnogo znači jer sam dobio posao i riješio jedno od životnih pitanja. Dobio sam odgovoran i častan posao da budem u službi građana. Na obuci je bilo pomalo teško, što je zahtijevalo i dosta odricanja, ali se na kraju sve isplatilo - kazao je Delić. 

Također, i Hurija Hadžiavdić iz Živinica od jučer je u službi. S kolegom Delićem dijeli isto mišljenje o svom pozivu. 

- S obzirom na to da dolazi do smjene generacija, svakako da ćemo mi, mlađi naraštaji, brže napredovati, a imamo i određene ambicije te se nadamo da će svako od nas dobiti svoje zasluženo mjesto - dodala je Hadžiavdić. 

Prisutnima se ovom prilikom obratio i ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić, uputivši čestitke kadetima za uspješno završeno školovanje i postignute rezultate. 

- Opredjeljenje Ministarstva i Vlade TK jeste stalno jačanje policije, kadrovsko osposobljavanje te materijalno i tehničko opremanje. Mi kontinuirano radimo na tome i imamo potrebu za novih 100 kadeta, pa ćemo sredinom ove godine raspisati i novi konkurs - istakao je Topčagić. 

 Opravdati ukazano povjerenje

Policijske značke kadetima uručio je komesar MUP-a TK Fadil Šljivić. On je izrazio nadu da će svi oni opravdati ukazano povjerenje te da će časno i pošteno obavljati svoj posao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.