TUZLANSKI KANTON

Dan nezavisnosti BiH u Tuzli obilježen polaganjem cvijeća i svečanim sjednicama

Sve svečanosti održane u utorak

M. Mu./E. Sk.

1.3.2017

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Tuzli  započelo je posljednjeg dana februara kada su upriličene svečane sjednice Skupštine TK i Gradskog vijeća Tuzla.

Delegacije grada i kantona položile su cvijeće u spomen-parku Slana Banja i odale dužnu počast najboljim sinovima koji su svoje živote ugradili u temelje nezavisne, slobodne i suverene Bosne i Hercegovine.

Jučer u povodu važnog datuma nije bilo nikakvih aktivnosti izvršnih ili zakonodavnih organa vlasti, a Muzej istočne Bosne je u Biološkoj zbirci upriličio dvije izložbe povodom Dana nezavisnosti: Gljive našeg područja i izložbu plakata 1991. -2016. akademskog slikara Edina Derviševića, koje su, također, otvorene ranije.

Arhiv TK je, također, dan ranije organizirao svečanost povodom Dana nezavisnosti, a u prigodnom programu učestvovali su učenici Osnovne muzičke škole, KŠC "Sveti Franjo", Gimnazije "Meša Selimović", a reproduciran je film o referendumu u BiH 1992. godine i otvorena izložba likovnih radova nastalih u likovnoj radionici "Vršani". 

tuzla-ulice-zbog-kise-puste-poneka-zastava

Na ulicama Tuzle bez posebne euforije (Foto: M. Muhamedbegović)

Za razliku od javnih institucija, za većinu uposlenih u privatnom sektoru 1. mart je bio još samo jedan radni dan. 

Kafići, kiosci, pekare, frizerski saloni te veliki broj trgovina jučer su uglavnom radili.

Ni na ulicama Tuzle nije bilo neke posebne euforije, a osim poneke zastave u izlozima i na zgradama javnih institucija ni po čemu drugom se nije moglo zaključiti da je jučer obilježen Dan nezavisnosti, a cjelodnevna kiša spriječila je Tuzlake da izađu u prvomartovsku šetnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.