TUZLANSKI KANTON

Centralna manifestacija obilježavanja Dana nezavisnosti BiH za RS održana u Modriči

Stigli gosti iz Tuzle, Gradačca, Kotor Varoši, Sarajeva, Srebrenice...

M. Čabrić

1.3.2017

Nakon što je prošle godine održana u Prijedoru, centralna manifestacija obilježavanja Dana nezavisnosti BiH za RS ove je godine upriličena u Modriči.

U prisustvu predstavnika vlasti, vjerskog i javnog života, boračkih i drugih udruženja iz Tuzle, Modriče, Srebrenice, Kotor Varoši, Gradačca i drugih gradova, odana je pošta poginulima i položeno cvijeće na spomen-obilježje u Modriči nakon čega je u Tarevcima, održana i svečana akademija uz prigodan program.

modrica-dan-nezavisnosti-za-rs-03-170-jpg10

Obilježavanje Dana nezavisnosti u Modriči

- Moramo se s poštovanjem sjetiti onih koji dali najviše kada je bilo najteže i onih koji su dali svoje opredjeljenje da žele da ova država bude samostalna, nezavisna, a naše je da to poštujemo i prenosimo na mlade - kazao je, u ime domaćina, Mustafa Mustajebegović iz Modriče.

Brojna povratnička i udruženja proistekla iz minulog rata pozdravila su ovu inicijativu.

Među prisutnima su bili i Zulfo Salihović, potpredsjednik Organizacije demobiliziranih boraca Srebrenica, Amela Tuzlić, iz povratničkog udurženja Kotor Varoš, Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja TK, Nezim Ćatić, pomoćnik ministra za boračka pitanja FBiH i mnogi drugi.

U zabavnom dijelu programa prisutne su zabavili članovi više sekcija KUD-a "Ševko Avdić" iz Tarevaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.