TUZLANSKI KANTON

Uređenje jedine zimske destinacije za skijanje na području TK: Obnovljena zgrada skijališta kod Kladnja

Skijalište ''Karaula'' nalazi se 45 kilometara južno od Tuzle

Piše: E. SKOKIĆ

7.9.2017

Jedino skijalište na području Tuzlanskog kantona ''Karaula'', koje se nalazi u Kladnju, 45 kilometara južno od Tuzle, u predstojeću sezonu ući će s adaptiranom zgradom. 

Uređena fasada

Naime, prethodnih mjeseci urađena je fasada na ovom objektu, a u narednim danima završit će se unutrašnji radovi na restoranu, mokrim čvorovima i smještajnim kapacitetima.

- Posjetioci će na raspolaganju imati sve ono što je potrebno jednom skijalištu - mini restoran brze prehrane, prostor za iznajmljivanje skija, suvenirnicu, prostoriju za prvu pomoć, restoran, sobe za spavanje... - kaže Dragana Čaušević, direktorica JP ''Karaula''.


Obnovljena zgrada: Privode se kraju unutrašnji radovi

Radovi koji se privode kraju koštat će oko 40.000 KM, a sredstva su osigurana iz fondova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva kulture i sporta FBiH te Ministarstva turizma i okoliša FBiH.

Zimske radosti

Inače, prošle godine za četiri sedmice, koliko je trajala sezona, ski-lift na ''Karauli'' posjetilo je oko 1.000 skijaša, dok je broj onih koji su uživali u zimskim radostima u ovom kompleksu oko 4.000.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.