TUZLANSKI KANTON

Novalić i Žarić ozvaničili početak rada TS “Tuzla 3”

Fena

27.9.2017

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i generalni direktor "Elektroprenosa" Bosne i Hercegovine Mato Žarić ozvaničili su danas početak rada Transformatorske stanice ”Tuzla 3” od 110 kV, s koje će se napajati istočni dio grada, a po potrebi i šire područje.

Premijer Novalić je kazao da je ovo velika svečanost za Tuzlu, s obzirom na to da se taj grad do sada snabdijevao samo s jedne transformatorske stanice.

– Osim toga, "Elektroprenos" BiH je primjer preduzeća koje uspješno vode dva entiteta, Federacija BiH i Republika Srpska – istakao je Novalić, dodajući da "Elektroprenos BiH" ispunjava sve zahtjeve koji se pred to preduzeće postavljaju.

Izrazio je zadovoljstvo da je aktivnost izgradnje ove transformatorske stanice nastavljena nakon 15 godina problema i zastajkivanja.

Pohvalio je i naredne planove "Elektroprenosa" u Bijeljini, Srebrenici, Zvorniku i drugim mjestima širom države.

Uime Uprave Elektroprenosa BiH Alaudin Alihodžić je naglasio da je izgradnja ove stanice bila neophodna jer se čitav grad do sada napajao samo s TS ”Tuzla-Centar”.

Za ovaj projekt zahvalio je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je istakao da su imovinsko-pravni odnosi godinama stvarali probleme i zaustavljali ovaj projekt od velikog značaja za cijelu Tuzlu.

Transformatorska stanica ”Tuzla 3” u Slavinovićama vrijedna je 3.896.724 KM, a osim što se njenim puštanjem u rad rasterećuje stara transformatorska stanica, bit će poboljšan napon i u općini Kalesija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.