TUZLANSKI KANTON

Klinika za invazivnu kardiologiju u Tuzli: Svjetski Dan srca obilježen promocijom svjesnosti o kardiovaskularnim bolestima

A. Bajrić/ Avaz.ba

Piše: A.H

28.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

U povodu Svjetskog Dana srca, ljekari i osoblje Klinike za invazivnu kardiologiju Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli danas su u centru Tuzle organizirali niz aktivnosti kako bi u direktnom kontaktu sa građanima uputili ih na značaj povećanja svjesnosti o kardiovaskularnim bolestima, kao i načinu njihove prevencije.  

-Naša klinika pruža velik broj usluga pacijentima gdje svake godine uvodimo nove savremene procedure vrlo značajne u tretmanu kardiovaskularnih boalesti. Jedna od naših današnjih aktivnosti je promocija zdravog načina života, određivanje riziko faktora za nastanak kardiovaskularnih bolesti kod prolaznika, mjerenje krvnog pritiska, dijelimo brošure, letke itd – kazao nam je doc.dr.Elmir Jahić načelnik Klinike za invazivnu kardiologiju UKC Tuzla.

Po riječima dr.Jahića interesovanje za današnje aktivnosti Klinike za invazivnu kardiologiju u centru Tuzle bilo je izuzetno veliko, ali i korisno za mnoge pacijente koji su se, nakon pregleda i razgovora sa ljekarima odlučili više posvetiti svom zdravlju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.