TUZLANSKI KANTON

Muftija tuzlanski zahvalio na uspješno provedenoj akciji prikupljanja kurbanskog mesa

Detalj sa sastanka

A. H.

3.10.2017

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović danas je primio predstavnike Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla i predstavnike Međunarodnog foruma solidarnost EMAUS iz Doboj Istoka te im zahvalio na svemu što njihove organizacije čine na pomoći socijalno ugroženim građanima naše države.

- Ove organizacije su u jednoj velikoj misiji ovog vremena, a to je misija pomaganja ljudima. Islamska zajednica BiH, govorim u ime Muftijstva Tuzl , stoji iza ovakvih socijalnih poduhvata. Bila je ovo prilika da se osvrnemo i na naše aktivnosti u povodu Kurban-bajrama i da zahvalim našim imamima, a posebno džematlijama koji su, pored ustanova IZ darovali preko 100 i više tona mesa za "Merhamet" i EMAUS, a kako bi oni pomagali ljudima u potrebiali – kazao je muftija Fazlović.

Prema riječima Mensure Hasanović, direktorice RO "Merhamet" Tuzla, ove godine prikupljeno je preko 70 tona kurbanskog mesa što će "Merhametu" pomoći da osigura kvalitetnu ishranu oko 2.400 korisnika dnevnih obroka u Narodnoj kuhinji "Imaret" u Tuzli, kao i za potrebe drugih socijalno ugroženih građana.

- Tokom ovogodišnje akcije u našem centru "Duje" u Doboj Istoku skupili smo i uskladištili oko 50 tona kurbanskog mesa, od čega je 23,5 tona išlo preko organa Islamske zajednice, dok su ostalo darovali lično građani iz zemlje i inostranstva. Pored brige o 440 štićenika centra "Duje",  naša organizacija se brine i o Narodnoj kuhinji u Doboju na kojoj se hrani oko 250 ljudi itd. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su darovanjem kurbanskog mesa pomogli da naši korisnici imaju što kvalitetniju ishranu – kazao nam je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora Međunarodne organizacije solidarnost EMAUS iz Doboj Istoka.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.