TUZLANSKI KANTON

Četiri poslanika SDA u Skupštini TK otkazuju podršku premijeru Begi Gutiću

A. H.

25.10.2017

Četiri poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona Rasim Dostović, Azra Kahrimanović, Jasmina Lugavić i Mirsad Bečić, svi iz Banovića, jutros su zajedničkim saopćenjem obavijestili javnost da ne podržavaju javne istupe premijera TK Bege Gutića, koji je, prema njihovim navodima „u proteklim danima, širenjem neistina i laži pokušao obmanuti javnost i druge poslanike u Skupštini TK“ da ima njihovu podršku.  

U saopćenju navode da će kao i do sada poštovati i provoditi odluke Kluba poslanika SDA u Skupštini TK, pa i podržati odluku o smjeni premijera Vlade Bege Gutića, ukoliko bude razmatrana na nekoj od sjednica Skupštine TK.




Predsjednik Skupštine TK Senad Alić upitan koliko će stavovi četvero poslanika njegove stranke utjecati na skupštinsku većinu, u izjavi za naš list kazao je da nije dobio nikakvu pismenu obavijest od poslanika čija imena smo naveli.

- Trenutno sam u vozilu, putujem u Tuzlu i vidjet ću o čemu se radi. U svakom slučaju, nije dobro kad poslanici otkazuju podršku premijeru kojeg su sami birali. Razgovarat ću sa svima pojedinačno. Nadam se da neće doći do većeg potresa, kad je u pitanju većina, kao i rad Vlade – kazao nam je Alić.

Je li otkazivanje podrške Begi Gutiću, od strane poslanika koji su svojevremeno zdušno podržali njegov izbor za premijera, samo „opomena pred isključenje“ ili je riječ o dubljem raskolu između njega i njegovih dojučerašnjih stranačkih fanova sa predsjednikom SDA TK Mirsadom Kukićem na čelu, koji inače kontrolira SDA većinu u Skupštini TK, znat će se vrlo brzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.