TUZLANSKI KANTON

Otplatili stanove, a deceniju čekaju na useljenje

E.Sk

6.11.2017

Povicima „Lopovi, lopovi...“, prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u Stambeno-poslovnom objektu „15. maj“ u Tuzli danas su po prvi put na ulici iskazali svoje nezadovoljstvo zbog činjenice što su davno otplatili svoje stanove, a deceniju čekaju na useljenje.  

Prevareni kupci najodgovornije za njihovu desetogodišnju agoniju smatraju Direkciju za obnovu i izgradnju Tuzla, Grad Tuzla i GP „Giprom“, te Tužiteljstvo TK koje uprkos brojnim dokazima o, kako kažu prevareni kupci, kriminalu neviđenin razmjera nisu procesuirali odgovorne osobe.

Prevareni kupci su sklapali ugovore sa Direkcijom za obnovu i izgradnju Tuzla, koja je bila u većinskom vlasništvu Općine Tuzla (danas Grad Tuzla op.a) i u čijem su Upravnom odboru bila dva člana općinske administracije. Ugovori su sklapani i sa GP „Giprom“ Tuzla.

-Nas je Enver Bijedić, tadašnji direktor Direkcije, pozivao da platimo rate za stanove, ali nam nikad nije odgovorio na upite kada će zgrada biti gotova. Iz gradske administracije nas pitaju zašto smo deset godina šutili. Šutili smo jer smo imali njihova obećanja da će zgrada biti gotova – kaže Sevleta Avdić, koja u svoj kupljeni stan nikad nije uselila.

Protesni skup prevarenih kupaca završen je ispred zgrade Tužiteljstva TK, a nakon što je oko stotinu prevarenih kupaca prevalilo put od Brčanske Malte.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.