TUZLANSKI KANTON

Završena obuka o temi "Upravljanje projektnim ciklusom"

Fena

29.11.2017

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona (TK) u saradnji s Udruženjem za razvoj "Nerda" danas je završilo trodnevnu obuku za predstavnike ministarstva i Pedagoškog zavoda TK o temi "Upravljanje projektnim ciklusom", nakon čega su polaznicima dodijeleni certifikati.

Trodnevna obuka realizirana je s ciljem jačanja oraganizacionih i institucionalnih kapaciteta organa uprava, a akcenat je bio na razvijanju kapaciteta organa uprave za pripreme kvalitetnih projektnih prijedloga. Ovo je drugi ciklus projekta koji realiziraju predstavnici Ministarstva za razvoj i poduzetništvo TK i Udruženja za razvoj "Nerda".

- Ovo je druga u nizu obuka koju oragniziramo kroz ovaj vid saradnje budući da smo prvu već organizirali za uposlenike općina i gradske uprave s područja kantona. Ova sada obuka je bila namijenjena za uposlenike ministarstva u Vladi TK i Pedagoškog zavoda - izjavila je Amra Jaganjac, projekt menadžer Udruženja za razvoj "Nerda".

Adisa Gotovušić, višistručni saradnik za podršku razvoja MSP u Ministarstvu razvoja i poduzetništva TK se nada da su polaznici zadovoljni obukom i da će im to koristiti na njihovim radnim mjestima.

Obuku je završilo 15 polaznika koji su imali priliku da od predavača s dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi EU projekata dobiju sve potrebne informacije o svim fazama "Upravljanja projektnim ciklusom".

Dželmina Huremović, polaznica obuke, istaknula je da su edukatori bili stručni u ovom poslu.

- Uspjeli su da nas u ova tri dana približe i upoznaju sa svim aspektama projekta - naglasila je Huremović.

Naredna obuka je namjenjena predstavniciam javnih preduzeća s područja Tuzlanskog kantona.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.