TUZLANSKI KANTON

U TK tokom prošle godine zabilježeno 100.000 noćenja

Tuzla: U novogodišnjoj noći bilo više od 10.000 gostiju ( A. Bajrić)

Piše: M. Mu.

5.1.2018

Prema procjenama Turističke zajednice Tuzlanskog kantona (TZ TK), u Tuzli je tokom novogodišnje noći boravilo više od 10.000 gostiju. Mnogi su najluđu noć proveli na Trgu slobode, uživajući u višesatnoj muzici i vatrometu, a, kako kažu iz Turističke zajednice, karta više tražila se i u tuzlanskim restoranima, motelima i hotelima.  

Najluđa noć

Osim u Tuzli, javni doček najluđe noći organiziran je još u Gračanici, Kladnju i Kalesiji, pa se može zaključiti da je širom Tuzlanskog kantona u novogodišnjoj noći bilo mnogo više od 10.000 gostiju.

- Kao Turistička zajednica, nastojali smo ispratiti sve aktivnosti dočeka Nove godine. Zadovoljni smo kako organizacijom javnog dočeka tako i izuzetno dobrim programima u naših hotelima i restoranima. Nedostajao je samo snijeg da bi naši zimski kapaciteti pružili potpun ugođaj - kaže Miralem Mešković, direktor TZ.

Organiziran i dječiji doček Nove godine u Tuzli

Prema njegovim riječima, Turistička zajednica je ponosna na aktivnosti tokom 2017. godine, jer je lani zabilježeno više od 100.000 noćenja. Nekada je, kaže Mešković, ova brojka bila neostvariva.

Gosti se u TK u prosjeku zadržavaju od dva do tri dana. Kada je u pitanju 2018. godina, u Turističkoj zajednici se nadaju da će ona biti uspješnija od prošle, a šansu, osim u Panonskim jezerima, jezerima Sniježnica i Modrac, vide u banjsko-lječilišnim kapacitetima, u prvom redu Banje Ilidža.

Niz sajmova

- Planiramo u ovoj godini agresivnije nastupiti u promociji i prezentaciji naših turističkih potencijala u okruženju. Prvi u nizu bit će sajam u Ljubljani. Pokušat ćemo se tamo reklamirati. Nastupit ćemo i na sajmu turizma u Beogradu, a poslije slijede sajmovi i manifestacije po Bosni i Hercegovini - ističe Mešković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.