TUZLANSKI KANTON

Ogorčeni Mehmed Terzić: Lažu nas godinama, Fadilu Novaliću treba dati Nobelovu nagradu za laž

E. Sk.

22.1.2018

Mehmed Terzić, nekadašnji predsjednik sindikata Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla, ponovo se, kao i prošli ponedjeljak, popeo požarnim stepenicama na vrh zgrade, koja nije prošla kroz postupak privatizacije.

Terzić je prošlog ponedjeljka prijetio samoubistvom, ali je na nagovor radnih kolega odustao od suicidne namjere, ali je najavio kako će taj korak biti posljednji ako se ne ispune njegovi zahtjevi.

U ponedjeljak ujutro Terzić se ponovo popeo na vrh požarnih stepenica, no ovoga puta su intervenirali policijski službenici i sveli nezadovoljnog Terzića na tlo.

- Staž nam nije uplaćen do kraja, sve plate nisu isplaćene, a to nam je obećano. Ja potražujem 5.600 KM, a grupa radnika koja je danas ovdje nalazi se u lošijoj situaciji od mene. Bivši radnici nemaju od čega da žive, a nama je fabrika oteta. Lažu nas godinama, Fadilu Novaliću treba dati Nobelovu nagradu za laž – kazao je rezignirani Terzić.

Terzić je nakon silaska u pratnju policije najavio ponovno penjanje i ostanak na vrhu zgrade do ispunjenja njegovih zahtjeva. No, zajedno sa drugim kolegama, Terzić je otišao kući, ali su najavili nove proteste za naredni ponedjeljak.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.