TUZLANSKI KANTON

Izdavanje ličnih isprava na novim lokacijama u Tuzli, Kalesiji i Kladnju

Fena

26.1.2018

Umjesto u prostorijama BH Pošte, građani Tuzle od ponedjeljka će zahtjeve za izdavanje ličnih dokumenata moći predavati na novoj lokakciji, u savremeno rekonstruisanoj i preuređenoj prostoriji u zgradi MUP-a Tuzlanskog kantona, u Ulici Mirze Delibašića u Tuzli, javljeno je iz Odjela za informiranje javnosti Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U istoj prostoriji nalazit će se, kao i do sada, šalteri za registraciju motornih vozila i pisarnica Odjeljenja za administraciju.

Takođe, u ponedjeljak 29. januara, šalter sala Odjeljenja za administraciju Kalesija bit će premještena iz prostora BH Pošte na novu adresu, u renovirane prostorije sjedišta Policijske uprave/stanice Kalesija u Ulici Trg šehida bb.

Lokacija za izdavanje osobnih dokumenata i registraciju motornih vozila Odjeljenja za administraciju Kladanj premještena je danas u zgradu Policijske stanice Kladanj u Ulici Alije Izetbegovića, saopćeno je iz MUP-a TK uz molbu građanima za razumijevanje ukoliko na novim lokacijama bude tehničkih problema zbog uhodavanja na novim lokacijama.

Rekonstrukcija šalter sala projekt je MUP-a TK pokrenut s ciljem unapređenja rada i stvaranju što boljih uvjeta građanima i privrednim subjektima u ostvarivanju njihovih prava, ali i radi racionalizacije troškova vezanih za spomenute poslove, saopćeno je u MUP-u TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.