TUZLANSKI KANTON

Skupština TK: Priključenje na daljinsko grijanje bit će obavezno za neke kategorije

Skupština TK: Na zasjedanju prijedlog preformuliran u nacrt

Piše: E. SKOKIĆ

31.1.2018

Zastupnici u Skupštini TK na jučerašnjem redovnom zasjedanju usvojili su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj djelatnosti.  

Javna rasprava

U materijalima su izmjene i dopune ovog zakona stigle u formi prijedloga, a na samom zasjedanju preformulirane su u nacrt da bi se kroz javnu raspravu u trajanju od 60 dana došlo do najboljeg mogućeg teksta zakona.  

Nacrtom je definirano da je vlasnik korisne površine veće od 200 kvadratnih metara obavezan da se priključi na mrežu daljinskog zagrijavanja do oktobra 2018. godine. No, nacrtom nije definirano šta će biti s vlasnicima takvih površina u kojima uopće nema mreže daljinskog zagrijavanja.

Inicijativa GV  

Inače, izmjene i dopune Zakona o komunalnim djelatnostima inicirane su od Gradskog vijeća Tuzla, a sve s ciljem smanjenja aerozagađenja.

Informacija o deminiranju  

Zastupnici u Skupštini TK jučer su prihvatili Program razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća TK za period 2018.-2020. godina, a prihvaćena je i informacija o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava na području TK u 2017. godini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.